Om oss

Vi är två bröder som har ett stort aktieintresse gemensamt och bloggen är tänkt vara en mötesplats där vi kan samla och diskutera idéer. Ni hittar oss även på Twitter: @maxhenrikson2 @jesperhenrikson

onsdag 5 april 2017

Uppdaterade tankar om mina innehav

Av Jesper

Det var ett tag sedan jag skrev om min portfölj och mina tankar om den. Q4-rapporter har trillat in för samtliga mina innehav med blandat utfall som vanligt. I detta inlägg tänkte jag gå igenom mina tankar kring nuläget i vart och ett av mina portföljbolag, ändringar i portföljen, samt tankar framåt.

Tankar kring nuläget i mina innehav
Sedan sist har jag gjort några stycken ändringar i portföljen. Jag har fyllt på med aktier i de innehav som jag anser fått för mycket stryk, och sålt av innehav där jag kommit på mig själv i att jag inte riktigt tänkt igenom mitt initiala köp.

Sålt Norwegian Finans
Jag sålde nyligen hela mitt innehav i Norwegian Finans. Det jag framförallt gillar med bolaget är den inlåsningseffekt som skapas för Norwegian-resenärer. Jag tror starkt på samarbetet mellan NOFI och Norwegian Air Shuttle, men det är snarare NOFIs affärsmodell som jag inte känner mig kapabel att analysera. Det är helt enkelt för svårt att kvantifiera riskerna i lånen för mig.

Ökat i Protector
Protector har fortsatta problem i Danmark och bolagets verksamhet i Norge och Sverige har inte heller de gått särskilt starkt. Däremot tror jag mycket på ledningen i Protector, samt att bolaget också ser billigt ut att döma på dess siffror. En annan som verkar tycka att bolaget är billigt är VD, Sverre Bjerkeli, som i förrgår ökade sitt redan väldigt stora innehav för första gången sedan 2008. Jag tror fortsatt på Protector och tänker sitta lugn i båten även om stormarna kring den danska verksamheten inte lägger sig i Q1-rapporten. Ursprungscaset är intakt och jag känner mig trygg med en stor del av min portfölj i Sverres händer.

Ökat i Amhult2
Utan egentligen några negativa nyheter har Amhult2 gått uselt på börsen sedan aktien toppade på 100kr. Bolaget handlas idag till omkring det bokförda värdet, vilket jag anser vara väldigt attraktivt. Styrelseordförande, tillika största ägaren, ökade dessutom på sitt innehav i veckan vilket inte heller känns fel. Ursprungscaset består även här.

Ökat Avensia
Avensia släppte en helt ok Q4-rapport för ett tag sedan som inte visade upp några större överraskningar. Vinstmarginalen såg väldigt fin ut och går i rätt riktning. Däremot var omsättningen inte lika hög som många förväntade sig - något som berodde på att man hade prioriterat utbildning snarare än försäljning under kvartalet. Jag sålde av en del av innehavet strax under 11kr för att sedan ha ökat igen nu när aktien kommit ner till dryga 9kr. Jag tror fortfarande väldigt mycket på bolaget, potentialen i Storefront, och kanske främst på bolagets ledning. Jag ser framemot årsstämman i maj, vilken jag tänkte närvara på. Ursprungscaset är intakt.

Ökat Zalaris
Zalaris släppte en riktigt fin Q4-rapport. Bolaget har på sistone landat ett par riktigt stora och fina kontrakt, samtidigt som både omsättningen ökade fint och marginalerna helt klart är på god väg. Det är svårt att säga något om ett enstaka kvartals förmåga att visa vart ett bolag är påväg, men jag hoppas och tror att det kan vara effektivitetsförbättringarna i form av offshoring som är påväg att bära frukt. Sedan jag ursprungligen skrev om caset tycker jag nu äntligen att det börjar ljusna en aning.

Köpt Pandora
Nyligen skrev jag en analys om Pandora där jag kom fram till att bolaget ser väldigt aptitligt ut till dagens värdering. Dock ryktas det om att aktien blivit ganska så blankad på sistone vilket alltid gör en orolig för om det är någonting jag missat eller om det finns andra som har information som inte jag har fått ta del av. Jag tror dock på bolaget och jag tänker sitta länge med mina Pandora-aktier om inte något drastiskt skulle inträffa.

Ökat i Skue Sparebank
Skue maler på i en lugn och tråkig takt, dvs precis som det ska vara. Aktien är fortfarande billig och mina tankar sammanfattas bra via Max analys och min vidare titt på siffrorna.

Minskat i Moberg Pharma
Detta är egentligen det caset som jag kan minst bra. Bolaget släppte en svag Q4-rapport och både försäljningschef och VD har sålt aktier. Däremot verkar deras läkemedel för nagelsvamp ha tagits emot väl i Japan och bolaget jobbar vidare i sin expansion här. Eftersom jag inte känner att jag har tid att sätta mig djupare in i bolaget har jag minskat mitt innehav i Moberg och är närmre att sälja allt än att köpa tillbaka.

Minskat i Nilörngruppen
Nilörngruppen hade en fantastisk resa från i somras till i mitten av januari. Jag är väldigt nöjd med min "size management" här och jag sålde omkring 75% av mitt innehav vid nivåer på 92-95kr. Aktien hade helt enkelt blivit lite väl dyr, vilket Max skrev om här. Q4-rapporten var absolut inte dålig på något sätt förutom att ledningen lite klumpigt tog ut hela sin bonus under kvartalet istället för att periodisera denna över året. Jag tycker att bolaget börjar kännas intressant på nuvarande nivåer på omkring 82kr och har köpt tillbaka lite aktier. Däremot vill jag nog se nivåer ner mot 75kr för att det ska kännas riktigt intressant. 

Köpt TopDanmark
Nytt bolag i portföljen som jag läste om i senaste numret av Värdepappret, samt bara ett par dagar senare om hos Lundaluppen. Detta innebär att jag ökar i försäkringsbolag där jag redan ligger tungt viktad. Däremot är TopDanmark ett mycket mer defensivt val i jämförelse med Protector. Min position i bolaget i nuläget är ganska liten, men ifall Protector kommer upp till omrking 80NOK-nivån kommer jag definitivt vikta om mot att vara tyngre i TopDanmark.

Om jag tittar framåt på intressanta bolag ser jag Tomra Systems och Castellum som två bra kandidater. 

Vad är era tankar om min portföljallokering och om mina innehav?

2 kommentarer:

 1. Långsiktig Investering tipsade mig om att titta på Tomra förut och det är verkligen ett fint bolag.

  I övrigt kan jag nog bara konstatera att det är bolag där det i de flesta fall bara är värderingen som håller dem borta från min portfölj. Jag har som sagt lite svårt gör Pandora pga halvlyx-fokuset och Amhult2 är utanför mitt intresseområde. Men i övrigt är det idel bolag som är intressanta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

   1) Love Spells
   2) förlorad kärlek Spells
   3) skilsmässa Spells
   4) Förbindelse Spells
   5) Bindnings Stava.
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare Lover
   8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
   9) vill att tillfredsställa din älskare
   Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
   genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera