Om oss

Vi är två bröder som har ett stort aktieintresse gemensamt och bloggen är tänkt vara en mötesplats där vi kan samla och diskutera idéer. Ni hittar oss även på Twitter: @maxhenrikson2 @jesperhenrikson

onsdag 31 maj 2017

Skue Sparebank – Q1 2017

Av Jesper Henrikson

Skue Sparebank, som vi har analyserat här och här, kom för ett par veckor sedan med sin rapport för årets första kvartal. Överlag rullar verksamheten på fint och jag noterar några saker från kvartalet:
-       God kärndrift
-       Ökat räntenetto
-       Normalstora nedskrivningar
-       Ett kostnadsbesparingspaket har inletts


I stort rullar Skue på precis som det ska och det är inga stora skrällar varken åt det positiva eller negativa. Det som däremot är intressant är att Skue har inlett ett kostnadsbesparingspaket, vilket i praktiken har inneburit att man gjort sig av med ett antal personer. Detta ledde till att man erbjöd dessa en tids lönekompensation, vilket ökade lönekostnaderna med drygt 10MNOK eftersom hela kostnaden togs i Q1. Detta kommer framåt att leda till lägre kostnader och därmed förhoppningsvis även högre vinster. Jag tycker att detta känns positivt då det är något som ytterligare kommer att förbättra det så viktiga K/I-talet. Detta är viktigt för bankens långsiktiga konkurrenskraft.

Skue Sparebank handlas fortfarande till en mycket attraktiv värdering med ett P/B-tal på 0,58 och P/E-tal på 5,3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar